Legionella kockázatelemzés szolgáltatásunk a 49/2015 (XI.6.) EMMI rendelet a Legionella által okozott fertőzési kockázatot jelentő közegre, illetve létesítményekre vonatkozó közegészségügyi előírásokról rendelet alapján.
A Legionella baktériumok természetes vizekben és nedves környezetben kis számban bárhol megtalálhatóak, azonban az emberi civilizáció kialakított olyan környezeti közegeket, amelyek különösen kedveznek elszaporodásuknak.
Növekedésüket a 20-50°C-os vízhőmérséklet segíti elő. Jellemzően 20 °C alatt nem szaporodnak, de nyugvó fázisban túlélnek, és amikor a víz hőmérséklete eléri a megfelelő szintet, újra szaporodni kezdenek. A Legionella baktériumok 60°C felett elpusztulnak.
Szaporodásukhoz különböző tápanyagokat is igényelnek, amelyeket a vízrendszerekben megtalálható organizmusok (algák, amőbák, és egyéb baktériumok), a víz alkotói, a vezetékrendszerben kiülepedő anyagok, vagy korróziós termékek biztosítanak számukra.
A biofilm a felületnövelő lerakódásokkal (üledék, iszap, vízkő és rozsda) együtt a Legionella baktériumok megtapadásához és nagyobb ellenálló képességéhez is hozzájárul.
A rendelet rögzíti, hogy a fokozott Legionella fertőzési kockázatot jelentő létesítményekben el kell végezni a kockázatbecslést és az esetleges kockázatok csökkentését.
49/2015 (XI.6.) EMMI rendelet a Legionella által okozott fertőzési kockázatot jelentő közegre, illetve létesítményekre vonatkozó közegészségügyi előírásokról.
A rendelet rögzíti: a fokozott Legionella fertőzési kockázatot jelentő létesítményekben el kell végezni a kockázatbecslést és az esetleges kockázatok csökkentését.
Országosan dolgozunk, keressen minket bizalommal! Tegye fel kérdéseit és kérjen árajánlatot szakértő kollégánktól!
Teljeskörű szolgáltatást biztosítunk induló és már működő vállalkozásának.
Megbízható szakmai tapasztalattal segítjük Önt és vállalkozását.
Hatósági reklamáció esetén, adott időszakban ingyenesen elvégezzük a kért módosítást.
Folyamatosan számíthat ránk, ha felmerült egy kérdése – mi segítünk!
Munkánkat precízen és pontos határidővel készítjük el.
Munkáinkat a lehető legnagyobb odafigyeléssel, pontossággal készítjük el.
Nézze meg kedvező árainkat és kérjen tőlünk árajánlatot. Hívjon minket bizalommal!
CREATE 2002 Kft. – az élelmiszeres vállalkozók tanácsadója.
Keressen minket bizalommal és tegye fel nekünk kérdéseit!
Vezető tanácsadó, HACCP auditor, szaktanácsadó
Create 2002 Kft.
Szegedről indulunk, de elmegyünk Önhöz az ország bármely pontjára, hogy segíteni tudjuk a vállalkozását profi szakmai munkánkkal és tanácsainkkal.