Önellenőrzési terv az élelmiszeres vállalkozásoknak

28/2017 (V.30.) FM rendelet az élelmiszer-vállalkozások által működtetendő önellenőrzési rendszerre vonatkozó követelményekről

2018. január 1-jétől kell a jelen rendeletet alkalmazni, azoknak a vállalkozásoknak, melyek önellenőrzésre kötelezettek. Tudja meg ezen az oldalon, hogy az Ön vállalkozására is vonatkozik-e a rendelet!

Minden élelmiszer-vállalkozásra vonatkozik a 28/2017 (V.30.) FM önellenőrzési rendelet:

Tehát ez azt jelenti, hogy a kistermelők kivételével minden vállalkozásnak rendelkeznie kell önellenőrzési tervvel, amit 2018. januárjától ellenőrizni is fog a Hatóság.

A lent leírt rész a törvényi leírást tartalmazza.

Vendéglátás haccp kiépítés

HACCP kiépítés

Ismerje meg HACCP rendszer kiépítés és HACCP kézikönyv készítés szolgáltatásunkat részletesebben.

HACCP felülvizsgálat

Nézze meg, hogy mikor van szüksége HACCP felülvizsgálatra és segítünk a feladat elvégzésében.

Mi is tartozhat ide, ami elengedhetetlen a törvény szempontjából?

Árak: HACCP és egyéb szolgáltatásaink

Nézze meg, hogy mennyibe kerül a HACCP kiépítés. Tekintse meg aktuális árlistánkat és egyéb szolgáltatásainkat. Ezt követően pedig vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen árajánlatot!

Önellenőrzési terv:
A rendelettel kapcsolatos előírások

Önellenőrzési terv fontos a szabályos működéshez. Az Ön HACCP rendszere kiterjed erre is?

A HACCP (élelmiszergyártóknak, csomagolóknak az általunk kiépített HACCP) általában tartalmazza az önellenőrzési tervet, szabályozza a vizsgálati időpontokat, illetve ütemterv is rendelkezésre áll, amit a vállalkozónak kell a lenti szempontrendszer alapján működtetni.

28/2017 (V.30.) FM rendelet az élelmiszer-vállalkozások által működtetendő önellenőrzési rendszerre vonatkozó követelményekről.

2018. január 1-től kell a rendeletet alkalmazni, azoknak a vállalkozásoknak, melyek önellenőrzésre kötelezettek. A rendelet nem vonatkozik a kistermelői élelmiszer előállításra és forgalmazásra.

Önellenőrzés fogalma

Az önellenőrzés jelentése és fogalma:

Az élelmiszer-vállalkozás működéséhez kapcsolódó, az élelmiszerek megfelelő minőségével, az élelmiszerbiztonsággal, az azonosíthatósággal, a nyomonkövetéssel és az élelmiszerek jelölésével kapcsolatos, a vállalkozás által felállított önellenőrzési rendszer működtetése.

Önellenőrzés keretében jelöljük ki a gyártott termékek vizsgálatait, mely mikrobiológiai és beltartalmi vizsgálatokra is kiterjednek.

Az önellenőrzési rendszert a felállított önellenőrzési terv, a terv alapján meghatározott dokumentumok és azok vizsgálati eredményei együtt alkotják.

Az élelmiszer-vállalkozásnak az önellenőrzés megvalósítására részletes önellenőrzési tervvel kell rendelkeznie, mely megfelelő részletességű.

SNACK Büfé

TISZAKÉCSKE

Kedves Melinda! Volt ellenőrzésünk, melynek keretében ellenőrizték a HACCP kézikönyvet, és a következőt mondták: ilyen jól kidolgozott és jól ránk szabott HACCP kézikönyvet már rég láttak.Szeretnénk megköszönni a munkádat

Knyihár Györgyné

“Kedves segítőim! Két évvel ezelőtt amikor készültem megnyitni a boltomat, csak annyit tudtam a kereskedelemről amit a tanfolyamon tanultam. Önök segítettek nekem az elméletet a gyakorlatban alkalmazni, köszönöm munkájukat. Én azon vállalkozók közé tartozok, aki reggeltől estig a boltjában dolgozik, de az Önök segítségével remélem, később kicsit könnyebb lesz. Számítok jövőre is önökre.”

Fontos tudnia:
Mit kell tartalmaznia az önellenőrzési tervnek?

Az önellenőrzési terv tartalma:

Az Önellenőrzés meglétének ellenőrzését 2018. januártól kezdi meg a Hatóság!

Az önellenőrzési terv meghatározása során figyelembe kell venni:

Amennyiben az élelmiszerbiztonsági rendszerben, vagy minőségirányítási rendszerben felállított önellenőrzési rendszer megfelel a rendeletben meghatározott követelményeknek nem szükséges új dokumentációs rendszert létrehozni.

A rendelet szerint legalább egy évig a hatósági ellenőrzés számára hozzáférhetővé kell tenni az önellenőrzési rendszer dokumentumait.

Segítünk Önnek a megfelelésben és elkészítjük a HACCP dokumentációkat!

Amit mi tudunk Önnek nyújtani az Önellenőrzési rendszerrel kapcsolatosan:

Hogyan segítünk Önnek a Hatósági megfelelésben?

Országosan dolgozunk, munkánkra 100% megfelelési garanciát vállalunk, ami azt jelenti, hogy Hatósági kifogás esetén javítjuk az általunk elkészített dokumentációt. Ha szükséges, akkor a Hatósággal is konzultálunk!

Országosan dolgozunk

Szegedről indulunk, de elmegyünk Önhöz az ország bármely pontjára, hogy segíteni tudjuk a vállalkozását profi szakmai munkánkkal és tanácsainkkal.

HACCP térkép országos szolgáltatás

Időpont egyeztetés:

Nagygyörgyné Bartók Adrienn

Vezető tanácsadó, HACCP auditor, szaktanácsadó
Create 2002 Kft.

Miért válasszon bennünket?

Azért, mert amit keres nálunk megtalálja! Egy érthető, gyakorlatias, és egységére szabott HACCP dokumentációt és komplex szolgáltatásokat nyújtunk, ami a Hatóságnak megfelel!

Komplex szolgáltatások

Teljeskörű szolgáltatást biztosítunk induló és már működő vállalkozásának.

20 év szakmai tapasztalat

Megbízható szakmai tapasztalattal segítjük Önt és vállalkozását.

Megfelelési garancát adunk

Hatósági reklamáció esetén, adott időszakban ingyenesen elvégezzük a kért módosítást.

Szakmai tanácsot adunk

Folyamatosan számíthat ránk, ha felmerült egy kérdése – mi segítünk!

Rövid határidővel dolgozunk

Munkánkat precízen és pontos határidővel készítjük el.

Országosan dolgozunk

Elmegyünk Önhöz az ország bármely pontjára, hogy segíteni tudjunk és Ön is elégedett ügyfelünk legyen.
0 +

Ügyféllel dolgoztunk

Munkáinkat a lehető legnagyobb odafigyeléssel, pontossággal készítjük el.

0 év

Szakmai tapasztalat

Nézze meg kedvező árainkat és kérjen tőlünk árajánlatot. Hívjon minket bizalommal!

CREATE 2002 Kft. – az élelmiszeres vállalkozók tanácsadója.

Keressen minket bizalommal és tegye fel nekünk kérdéseit!

Mi vagyunk az Ön HACCP szakértője...

Több, mint 20 éve segítjük tanácsainkkal az élelmiszeres vállalkozókat. Ez idő alatt több ezer HACCP rendszert építettünk ki.

Ügyfeleink között megtalálhatóak a kis zöldségestől kezdve, a olajsajtoló üzemen át, az országos lefedettségű élelmiszerláncokig mindenféle tevékenységű vállalkozás.

Mi már a kezdeti szakaszban is Ön mellett állunk, hogy az álomból valóság legyen.

Sajnos sok tanácsadó van a piacon, de a legtöbbjük 1-2 év után eltűnik és hiába hívják az emberek, már nem lesznek elérhetőek.

Megbízhatóságunkra bizonyíték, hogy cégünk 20 éve működik, mint a piacvezető tanácsadócég, ugyanazzal a profillal, így ügyfeleink biztosan számíthatnak ránk.

Büszkén mondhatjuk, hogy ügyfeleink több, mint 70%-a visszatérő, felülvizsgálatkor is minket választanak!

Create 2002 Kft. – az élelmiszeres vállalkozások tanácsadója

100%

Megbízhatóság

Rendelje meg szolgáltatásunkat
vezető HACCP tanácsadónknál

Hívjon minket bizalommal és tegye fel a kérdéseit
vagy kérjen tőlünk ajánlatot.

Nagygyörgyné Bartók Adrienn

Vezető tanácsadó, HACCP auditor, szaktanácsadó
Create 2002 Kft.

Amit cserébe garantálunk Önnek, ha minket választ:

RÓKA DALMA

ALBA SZENDVICS ÉS HIDEGTÁL

“Kedves Adrienn és Melinda! Köszönjük szépen munkájukat, és a sok jó tanácsot. A mai nappal megkaptuk az engedélyt. Mi is és a NÉBIH is nagyon meg volt elégedve mindennel. Kérjük Önöket, hogy a jövőben is, ha a működésünket érő változás, új rendelet lépne életbe…, legyenek kedvesek tájékoztatni. Még egyszer köszönünk mindent, további sikeres együttműködést és sok sikert kívánunk!”