Legionella kockázatelemzés

Kérje segítésünket a Legionella kockázatelemzés során

Legionella kockázatelemzés szolgáltatásunk a 49/2015 (XI.6.) EMMI rendelet a Legionella által okozott fertőzési kockázatot jelentő közegre, illetve létesítményekre vonatkozó közegészségügyi előírásokról rendelet alapján.

Mi is az a Legionella baktérium?

A Legionella baktériumok természetes vizekben és nedves környezetben kis számban bárhol megtalálhatóak, azonban az emberi civilizáció kialakított olyan környezeti közegeket, amelyek különösen kedveznek elszaporodásuknak.

Növekedésüket a 20-­50°C-­os vízhőmérséklet segíti elő. Jellemzően 20 °C alatt nem szaporodnak, de nyugvó fázisban túlélnek, és amikor a víz hőmérséklete eléri a megfelelő szintet, újra szaporodni kezdenek. A Legionella baktériumok 60°C felett elpusztulnak.

Szaporodásukhoz különböző tápanyagokat is igényelnek, amelyeket a vízrendszerekben megtalálható organizmusok (algák, amőbák, és egyéb baktériumok), a víz alkotói, a vezetékrendszerben kiülepedő anyagok, vagy korróziós termékek biztosítanak számukra.

A biofilm a felületnövelő lerakódásokkal (üledék, iszap, vízkő és rozsda) együtt a Legionella baktériumok megtapadásához és nagyobb ellenálló képességéhez is hozzájárul.

Legionella kockázatelemzés és a kockázat csökkentése:

A rendelet rögzíti, hogy a fokozott Legionella fertőzési kockázatot jelentő létesítményekben el kell végezni a kockázatbecslést és az esetleges kockázatok csökkentését.

Magas kockázatú létesítmények

Nézze meg az alábbi listát, hogy az Ön vállalkozása bele tartozik-e a magas kockázatú létesítményekbe:

49/2015 (XI.6.) EMMI rendelet a Legionella által okozott fertőzési kockázatot jelentő közegre, illetve létesítményekre vonatkozó közegészségügyi előírásokról.

A rendelet rögzíti: a fokozott Legionella fertőzési kockázatot jelentő létesítményekben el kell végezni a kockázatbecslést és az esetleges kockázatok csökkentését.

Legionella magas kockázatú létesítmények listája:

Kérje segítségünket a Legionella kockázatelemzés elkészítésében!

Országosan dolgozunk, keressen minket bizalommal! Tegye fel kérdéseit és kérjen árajánlatot szakértő kollégánktól!

Miért válasszon bennünket?

Azért, mert amit keres nálunk megtalálja! Egy érthető, gyakorlatias, és egységére szabott HACCP dokumentációt és komplex szolgáltatásokat nyújtunk, ami a Hatóságnak megfelel!

Komplex szolgáltatások

Teljeskörű szolgáltatást biztosítunk induló és már működő vállalkozásának.

20 év szakmai tapasztalat

Megbízható szakmai tapasztalattal segítjük Önt és vállalkozását.

Megfelelési garancát adunk

Hatósági reklamáció esetén, adott időszakban ingyenesen elvégezzük a kért módosítást.

Szakmai tanácsot adunk

Folyamatosan számíthat ránk, ha felmerült egy kérdése – mi segítünk!

Rövid határidővel dolgozunk

Munkánkat precízen és pontos határidővel készítjük el.

Országosan dolgozunk

Elmegyünk Önhöz az ország bármely pontjára, hogy segíteni tudjunk és Ön is elégedett ügyfelünk legyen.
0 +

Ügyféllel dolgoztunk

Munkáinkat a lehető legnagyobb odafigyeléssel, pontossággal készítjük el.

0 év

Szakmai tapasztalat

Nézze meg kedvező árainkat és kérjen tőlünk árajánlatot. Hívjon minket bizalommal!

CREATE 2002 Kft. – az élelmiszeres vállalkozók tanácsadója.

Keressen minket bizalommal és tegye fel nekünk kérdéseit!

Rendelje meg szolgáltatásunkat
vezető HACCP tanácsadónknál

Hívjon minket bizalommal és tegye fel a kérdéseit
vagy kérjen tőlünk ajánlatot.

Nagygyörgyné Bartók Adrienn

Vezető tanácsadó, HACCP auditor, szaktanácsadó
Create 2002 Kft.

Országosan dolgozunk, szükség esetén elmegyünk Önhöz személyesen!

Szegedről indulunk, de elmegyünk Önhöz az ország bármely pontjára, hogy segíteni tudjuk a vállalkozását profi szakmai munkánkkal és tanácsainkkal.

HACCP térkép országos szolgáltatás