2021. április 24-től a vendéglátóhelyek megnyithatják a teraszaikat, a nyitást hamarosan a vendégtér belső használatára is kiterjeszthetik. Mi az, amire a nyitás előtt és a működés során is nagy hangsúlyt kell fektetni az Élelmiszerbiztonsági előírások betartása mellett?
Kinyithatnak a vendéglátó egységek teraszai
Amennyiben az egység zárva volt és még kiszállításra sem működött, úgy az újra nyitás előtt vannak feladatok, amiket el kell végezni.
Feladatok felsorolása az újra nyitás előtt
- A vízvezetékből a pangó víz kifolyatása, ezt követően a több hónap óta történő állás esetén célszerű bevizsgáltatni a vizet.
- Általános fertőtlenítő takarítás, ami az éves takarítási feladatnak felel meg és beletartozik a berendezések takarítása is.
- A féléves rovar rágcsálóirtást is célszerű mostanra beütemezni.
- Az esetleges javítási, karbantartási munkálatokat el kell végezni.
- Fertőtlenítő mosogatás: az üzemi és a fogyasztói eszközök mosogatása
- A raktárban tárolt élelmiszerek átnézése. A még eredeti csomagolásban lévő termékek csomagoló anyagának és lejárati dátumának ellenőrzése. A sérült és lejárt termékeket selejtezni kell.
- A felbontott vagy nem eredeti csomagolásban lévő élelmiszereket már ne használják fel, ezeket is hulladékként kell kezelni.
- Fagyasztókban lévő élelmiszerek: mivel nem volt folyamatosan ellenőrizve a hőfok, így felhasználása nem célszerű, abban az esetben sem, ha nem járt le a minőség megőrzési ideje. A saját lefagyasztású alapanyagok, félkész ételek felhasználását mellőzni kell jelen esetben.
- Tisztító és mosogatószerek: ezen termékeknek is van lejárati idejük, célszerű átnézni, hogy a megmaradt tisztítószerek közül mi az, ami felhasználható és mi az, ami nem. Az átcsomagolt tisztítószereket ne használják fel.
- A munkavállalók Higiéniai oktatásának frissítése.
- HACCP és az önellenőrzési rendszer felülvizsgálata.
A nyitást követő feladatok
Az asztalokat úgy kell elhelyezni, hogy a kellő távolság biztosított legyen.
A vendégek számára megfelelő hatékonyságú kézfertőtlenítő kihelyezése szükséges központi helyre.
A vendég mosdókba is folyékony kézfertőtlenítő szappan használata javasolt papír törlő használatának biztosításával.
Amennyiben a fent leírtakkal kapcsolatban bármilyen kérdése van, kérem keressen valamely elérhetőségünkön.
Kiemelt szolgáltatásaink
- HACCP rendszer kiépítése és felülvizsgálata
- Kémiai kockázatelemzés
- Munkavédelmi kockázatelemzés és szolgáltatások
- Tűzvédelmi szabályzatok és dokumentációk készítése
- Munkavállalók oktatása (élelmiszerhigiénia, munkavédelem, tűzvédelem)
- Üzletnyitási tanácsadás
- … teljes szolgáltatási listánkat a honlapunkon találja.
Szolgáltatásaink árairól szintén a weboldalunkon talál tájékoztatót.
Árajánlat miatt keressen minket bizalommal.
Kérdése van?
Hívjon bizalommal és tegye fel kérdéseit most díjmentesen:
Nagygyörgyné Bartók Adrienn: 06-70/318-8711