Kinyithatnak a vendéglátó egységek teraszai

A cikk lényege: 2021. április 24-től a vendéglátóhelyek megnyithatják a teraszaikat, a nyitást hamarosan a vendégtér belső használatára is kiterjeszthetik.

2021. április 24-től a vendéglátóhelyek megnyithatják a teraszaikat, a nyitást hamarosan a vendégtér belső használatára is kiterjeszthetik. Mi az, amire a nyitás előtt és a működés során is nagy hangsúlyt kell fektetni az Élelmiszerbiztonsági előírások betartása mellett?

Kinyithatnak a vendéglátó egységek teraszai

Amennyiben az egység zárva volt és még kiszállításra sem működött, úgy az újra nyitás előtt vannak feladatok, amiket el kell végezni.

Feladatok felsorolása az újra nyitás előtt

  • A vízvezetékből a pangó víz kifolyatása, ezt követően a több hónap óta történő állás esetén célszerű bevizsgáltatni a vizet.
  • Általános fertőtlenítő takarítás, ami az éves takarítási feladatnak felel meg és beletartozik a berendezések takarítása is.
  • A féléves rovar rágcsálóirtást is célszerű mostanra beütemezni.
  • Az esetleges javítási, karbantartási munkálatokat el kell végezni.
  • Fertőtlenítő mosogatás: az üzemi és a fogyasztói eszközök mosogatása
  • A raktárban tárolt élelmiszerek átnézése. A még eredeti csomagolásban lévő termékek csomagoló anyagának és lejárati dátumának ellenőrzése. A sérült és lejárt termékeket selejtezni kell.
  • A felbontott vagy nem eredeti csomagolásban lévő élelmiszereket már ne használják fel, ezeket is hulladékként kell kezelni.
  • Fagyasztókban lévő élelmiszerek: mivel nem volt folyamatosan ellenőrizve a hőfok, így felhasználása nem célszerű, abban az esetben sem, ha nem járt le a minőség megőrzési ideje. A saját lefagyasztású alapanyagok, félkész ételek felhasználását mellőzni kell jelen esetben.
  • Tisztító és mosogatószerek: ezen termékeknek is van lejárati idejük, célszerű átnézni, hogy a megmaradt tisztítószerek közül mi az, ami felhasználható és mi az, ami nem. Az átcsomagolt tisztítószereket ne használják fel.
  • A munkavállalók Higiéniai oktatásának frissítése.
  • HACCP és az önellenőrzési rendszer felülvizsgálata.

A nyitást követő feladatok

Az asztalokat úgy kell elhelyezni, hogy a kellő távolság biztosított legyen.

A vendégek számára megfelelő hatékonyságú kézfertőtlenítő kihelyezése szükséges központi helyre.

A vendég mosdókba is folyékony kézfertőtlenítő szappan használata javasolt papír törlő használatának biztosításával.

Amennyiben a fent leírtakkal kapcsolatban bármilyen kérdése van, kérem keressen valamely elérhetőségünkön.

Kiemelt szolgáltatásaink

  • HACCP rendszer kiépítése és felülvizsgálata
  • Kémiai kockázatelemzés
  • Munkavédelmi kockázatelemzés és szolgáltatások
  • Tűzvédelmi szabályzatok és dokumentációk készítése
  • Munkavállalók oktatása (élelmiszerhigiénia, munkavédelem, tűzvédelem)
  • Üzletnyitási tanácsadás
  • … teljes szolgáltatási listánkat a honlapunkon találja.

Szolgáltatásaink árairól szintén a weboldalunkon talál tájékoztatót.

Árajánlat miatt keressen minket bizalommal.

Kérdése van?

Hívjon bizalommal és tegye fel kérdéseit most díjmentesen:

Nagygyörgyné Bartók Adrienn: 06-70/318-8711