A leggyakoribb hibák: HACCP
A Vendégváró című újságban megjelent egy interjú. A cikk kifejezetten hasznos lehet a vendéglátósoknak, mivel elsősorban gyakorlati oldalról közelítettük meg az interjú során a HACCP hibákat.
A Vendégváró című újságban megjelent egy interjú. A cikk kifejezetten hasznos lehet a vendéglátósoknak, mivel elsősorban gyakorlati oldalról közelítettük meg az interjú során a HACCP hibákat.
Minden élelmiszeres vállalkozás, közétkeztető, akiknek keletkezik állati eredetű mellékterméke vagy használt sütőzsiradéka regisztrálnia kell a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. rendszerében szerződéskötés céljából 2023. április 30-ig.
Ebben a cikkben bemutatásra kerül a HACCP rendszer fogalma és a legfontosabb tudnivalók. Ismertetésre kerül az is, hogy kinek kötelező HACCP kézikönyvet készítenie.
Olvassa el a cikket és nézzen utána a saját egységében is, hiszen több fontos pont van, ami egy ellenőrzés során büntetési tétel lehet.
Ebben a cikkben HACCP előírásokról írok röviden. A jogszabály kötelezően írja elő a HACCP kézikönyv elkészítését és naprakész vezetését.
Szó lesz arról, hogy milyen munkavédelmi dokumentációk vannak, és mely munkáltatókra vonatkoznak ezek az előírások.
Részletes útmutatás vendéglátó vállalkozások számára a HACCP előírásokról. Most a HACCP előírások a vendéglátás területén lesz a fő téma.
Az elmúlt időszakban több törvényváltozás is történt, mely érinti az élelmiszeres vállalkozások nagy részét.
2021. április 24-től a vendéglátóhelyek megnyithatják a teraszaikat, a nyitást hamarosan a vendégtér belső használatára is kiterjeszthetik.
Vendéglátó vállalkozásokat érintő változás lépett életbe 2021. január 1-jével. Meg kell határozniuk a működtetett vendéglátó üzlettípust.
2021. január 1-jével hatályba lépő rendelet a végső fogyasztó részére kínált, nem előre csomagolt tojás esetében további kötelező tájékoztatási elemeket fogalmaz meg.
A rendkívüli intézkedések által megváltozott az élelmiszeres vállalkozók tevékenysége. Több új tevékenység kerül bevezetésre.
A Kapcsolat oldalunkon megtalálja elérhetőségeinket, és az Önnek legkényelmesebb formában fel tudja velünk venni a kapcsolatot.
Igyekszünk minél kedvezőbb ajánlatokat adni ügyfeleink számára. Tekintse meg árlistánkat és kérjen árajánlatot.
Komplex segítséget nyújtunk a most induló és a már működő vállalkozások részre. Hívjon bizalommal és tegye fel a kérdéseit – örömmel válaszolunk!
Önnek, mint élelmiszeres vállalkozónak a jogszabály kötelezően írja elő a HACCP kézikönyv elkészítését, és annak dokumentációjának naprakész pontos vezetését. A hatósági megfelelés velünk könnyedén megoldható!
Dokumentációját rendszeresen aktualizálni, felül kell vizsgáltatni. Ha egységének HACCP kézikönyve évekkel ezelőtt készült, megváltozott a termékkör vagy más nevére szól, akkor HACCP felülvizsgálatra van szüksége.
Tájékozódjon, hogy az Ön vállalkozása számára is kötelező-e a dolgozói oktatás. Keressen bennünket bizalommal, tegye fel kérdéseit és rendelje meg szolgáltatásunkat, hogy eleget tegyen a jogszabályi előírásoknak.
Az ÁNTSZ kiemelt ellenőrzési területe, ezért különös figyelmet igényel. Kémiai kockázatelemzést minden vegyszert használó és forgalmazó munkahelyen (pl. takarítás, vendéglátó tevékenység) el kell készíteni és felül kell vizsgálni rendszeresen szakemberrel. Vegyszer használatnak minősül a takarítás során használt takarítószerek is.
Már egy alkalmazott esetén is kötelező a Munkahelyi kockázatelemzés és a rendszeres felülvizsgálat. Magát a kockázatelemzést csak szakember készítheti el Önnek. Ezenkívül a törvény előírja, hogy a dolgozóknak évente munkavédelmi oktatásban kell részesülniük, új dolgozó esetén a munkába állás előtt meg kell történnie.
Ezen az oldalon megtudhatja, hogy Ön is kötelezett-e a tűzvédelmi szabályzat elkészíttetésére vállalkozóként. Ismerje meg a legfontosabb előírásokat és tegye fel a kérdéseit szakértő kollégánknak. Tűzvédelmi dokumentáció elkészítésében kérje segítségünket. Fontos, hogy a munkahely a munkavállalók számára biztonságos legyen.
Tájékozódjon, hogy az Ön vállalkozásánál kötelező-e a munkavállalók részére az élelmiszer higiéniai oktatás. Keressen minket bizalommal és tegye fel kérdéseit és rendelje meg szolgáltatásunkat.
Munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás minden vállalkozásnál kötelező, még a legegyszerűbb irodai tevékenység esetén is. Az oktatás maga nem szaktevékenység, de a tematikát munkavédelmi szakembernek kell kialakítani.
Ha Ön élelmiszeripari vállalkozó és magyarországi forgalomba hozatalra gyárt élelmiszert, akkor Önre is vonatkozik a Gyártmánylap készítési kötelezettség! Lépjen velünk kapcsolatba és kérje a segítségünket!